صرالدین شاه در سفر خود به عتبات در سال ۱۲۸۷ هجری قمری دستور داد تا تصویری هوائی از کربلای مقدس از فراز یک بالن تهیه شود، تصویری که به نظر می رسد می توان آن را نخستین تصویر هوائی از کربلا و عتبات عالیات در این شهر مقدس تلقی کرد.
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران/ حرکت واگن اسبی در سه راه امین حضور تهران در اوایل دوره پهلوی
اولین مهد کودک ایران با نام " ایران " توسط خانم " برسابه هووسپیان " ٬ از ایرانیان ارمنی دهه 30 خورشیدی در خیابان " معتمد الدوله " با مجوز وزارت فرهنگ تاسیس شد. هووسپیان در دانشگاه ژنو سوییس درس خوانده بود . از آن تاریخ تا امروز نیاز به مهدکودک ها آنقدر توسعه یافته است که کمتر شهری در ایران وجود دارد که مهد کودک نداشته باشد.
تصاویری از تیمور بختیار، اولین رئیس ساواک
سرویس تحویل غذا (پیک موتوری امروزی) در سال 1342
تصویری قدیمی و خاطره انگیز از میدان امام خمینی (ره) (توپخانه) تهران گرفته شده در سال 1330 شمسی.
دکتر تئودور مورل در 9 سال آخر عمر هیتلر پزشک شخصی او بود.
عکسی دیده نشده از نصرت بیگم (نفر سمت راست) مادر ایرانی الاصل بی نظیر بوتو با شمس پهلوی
تراز: اشرف الملوک فخرالدوله، فرزند مظفرالدین شاه قاجار و مادر علی امینی یکی از نخست وزیران دوره پهلوی دوم بود که در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی بر اثر سکته قلبی و در سن ۷۳ سالگی درگذشت. وی قبل از ازدواج با محسن خان امین الملک، به نامزدی پسرخاله خود دکتر محمد مصدق در آمده بود، ولی این نامزدی به ازدواج ختم نشد.
این عکس در سال ۱۳۱۳ در راه قاهره به مکه از اشرف الملوک فخرالدوله برداشته شدهاست
عکسی از دوران کهنسالی اشرف الملوک فخرالدوله
موزه عکس تهران اخیرا مجموعه ای 36 عکسه متعلق به اواخر دوران قاجاری را به نمایش گذاشته است.
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران/ حرکت واگن اسبی در سه راه امین حضور تهران در اوایل دوره پهلوی
سینما متروپل سال ۱۳۲۵ با اکران فیلم «نگهبان مبارز» فعالیتش در خیابان لالهزار تهران آغاز کرد.
معمار این بنا وارطان هوانسیان بود که پیش از آن معماری ساختمانهایی چون هتل دربند تهران، سینما دیاموند، ساختمان مرکزی بانک سپه در تهران و... را انجام داده بود.
درهای این سینما که یکی از معروفترینسینماهای تهران بود، سال ۱۳۸۷ برای همیشه بسته شد. مسعود کیمیایی خالق فیلمهایی چون «قصیر»، «گوزنها»، «رضا موتوری»، «سرب» و ... برای ساخت جدیدترین فیلمش این سینما را انتخاب کرده است.
عکسی که میبینید، مربوط به اوایل دهه ۶۰ شمسی است؛ زمانی که در این سینما فیلم «مردی که به زانو درآمد» اکران شده بود.
این فیلم ساخته دامیانو دامیانی است و در آن بازیگرانی چون جولیانو جما، الیانورا گئورگی، میشل پلاچیدو، تانو سیماروسا، اتوره مانی و لوچیانو کاتهناچی به ایفای نقش پرداختهاند.
«مردی که به زانو درآمد» محصول کشور ایتالیاست و سال ۱۹۸۰ میلادی ساحته شده است. این فیلم از سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز پخش شدهاست.
این تصویر در زمانی که پروین اعتصامی معاونت کتابخانه دانشسرای عالی (دانشگاه خوارزمی امروز) را داشت، در یکی از بازدید های محمد رضا پهلوی که در این زمان ولیعهد بود گرفته شده است.
عصرایران: محمدعلی شاه (نفر وسط) در روزهای تبعید، پس از شکست در برابر مشروطه خواهان.